Доступність посилання

ТОП новини

Голова Єврокомісії планує відвідати Україну на початку року


Голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер
Голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер

Голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер прийняв пропозицію українського президента Петра Порошенка, і планує відвідати Україну на початку 2015 року. Про це, як інформує прес-служба адміністрації президента України, сторони домовилася під час телефонної розмови у понеділок, 22 грудня.

«Співрозмовники обговорили економічну та фінансову взаємодію між Україною, ЄС та міжнародними фінансовими організаціями. Жан-Клод Юнкер наголосив на готовності надати економічну підтримку Україні через виділення третього пакету макрофінансової допомоги на початку наступного року. Президент України подякував Євросоюзу за підтримку та ефективність діалогу із ЄС. Петро Порошенко привітав висновки Ради ЄС від 18-19 грудня, спрямовані на подальшу підтримку України», – мовиться у повідомленні.

Глави держав та урядів країн-членів ЄС на саміті 18 грудня ухвалили рішення про надання подальшої фінансової підтримки Україні.

Раніше голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер підтвердив, що Україна дійсно потребує додатково ще приблизно 15 мільярдів доларів фінансової допомоги.

XS
SM
MD
LG