Доступність посилання

ТОП новини

Вигадка ЗМІ Росії: бійці «Айдару» побили вагітну жінку на дорозі


Російський телеканал «НТВ» у спотвореному вигляді інформував про інцидент на трасі від Києвом за участі бійців «Айдару»

Російський телеканал «НТВ» розповів, що буцімто бійці батальйону «Айдар» побили вагітну жінку на дорозі. Цю версію підхопили російські ЗМІ. За офіційною версією українських правоохоронців, сутичка відбулась між бійцем добровольчого батальйону і водієм-чоловіком.

«Бійці батальйону «Айдар» побили вагітну жінку на дорозі» – це заголовок сюжету, який вийшов на телеканалі «НТВ»: «Айдарівці» везли тіла двох своїх соратників, які загинули на південному сході. На під’їзді до Києва вони перекрили всі 4 смуги і рухалися з недозволеною тут швидкістю – 40 кілометрів на годину, всім кому це не подобалося – показували з вікна середній палець, а потім мало не вбили киян, що спізнювались на літак і просто спробували їх об’їхати», – розповідали у сюжеті.

Такий текст російський телеканал «НТВ» підкріпив відео з YouTube, на якому вже всім відомий інцидент, задокументований на відеорегістраторі, що стався на трасі Бориспіль-Київ 20 грудня.

Під цим роликом серед слів обурення на адресу бійців батальйону «Айдар», які за повідомленням автора відео, завдали тілесних ушкоджень водієві, написано про те, що дружина водія – вагітна, і що ніхто її не чіпав.

Після інциденту міліція Київської області повідомила про відкриття кримінального провадження внаслідок побиття водія на трасі Київ-Бориспіль «чоловіками в камуфляжній формі».

«20 грудня, до чергової частини Бориспільського міськвідділу міліції надійшло повідомлення від громадянина про те, що на автодорозі Бориспіль-Київ, поблизу села Проліски, невідомі особи, порушуючи правила дорожнього руху, зупинили його автомобіль. Після чого між ними виникла словесна суперечка, під час якої чоловіки, одягнені в камуфляжну форму, завдали потерпілому тілесних ушкоджень».

А от у сюжеті каналу «НТВ» сказано: «Але міліція цими процесами не зацікавилася і, взагалі, реагувала мляво: заявляла, що не може впізнати ні номерів, ані осіб нападників, хоча все було видно на відеозаписі».

Що ж до самої ситуації: версії сторін, задіяних у конфлікті, різняться. Зокрема, потерпілий водій, який їхав із вагітною дружиною, заявляє, що колона «Айдару» перешкоджала нормальному руху по трасі й не давала себе обігнати. За словами представників «Айдару», які взяли безпосередню участь в інциденті, саме потерпілий створював аварійну ситуацію та виявляв неповагу до траурної процесії.

На офіційній сторінці спільноти батальйону «Айдар» у Facebook натомість засудили такі дії своїх колег. «У відеосюжеті фігурують особи, котрі ганьблять звання бійця батальйону «Айдар», військовослужбовця Збройних сил України, просто українця», – йдеться у повідомленні.

Один із лідерів громадської ініціативи «Автомайдан» Сергій Коба, який супроводжував процесію, у тому, що трапилось, вбачає вину обох сторін конфлікту.

«Одні, бійці «Айдару», на емоціях побили хлопця.., але й сам хлопець провокував і проявляв неповагу до загиблих бійців», – розповів він у коментарі британській телерадіокомпанії «Бі-Бі-Сі».

За словами Сергія Коби, колона не займала всіх смуг траси й по ній було зрозуміло, що вона перевозить загиблих військовослужбовців – всі машини їхали з траурними стрічками, а сама машина з тілами була маркована «вантаж 200».

Людина залетіла в похоронну процесію і хотіла протаранити автомобіль, який віз «вантаж 200». Я би так цей сюжет назвав
Сергій Мельничук

Комбат «Айдару», народний депутат Сергій Мельничук не бачить в цьому інциденті жодної провини бійців. «Людина залетіла в похоронну процесію і хотіла протаранити автомобіль, який віз «вантаж 200». Я би так цей сюжет назвав», – сказав він кореспонденту «Бі-Бі-Сі».

Колишній радник міністра МВС Авакова, Антон Геращенко висловив співчуття загиблим бійцям батальйону «Айдар», однак зазначив, що це не дає права товаришам загиблих порушувати громадський порядок і бити водія, який сигналить і намагається обігнати траурний кортеж. А також попросив не узагальнювати дії кількох конкретних осіб у камуфляжній формі, які порушили правила дорожнього руху, й котрі побили водія з усім колективом батальйону «Айдар».

22.12.2014
Лорак і Сердючку внесли в Росії у «чорний список»?

В інтернетних ЗМІ і соцмережах поширюють інформацію буцімто українським зіркам заборонили виступати на корпоративах у Росії далі
22.12.2014
«Бі-Бі-Сі» програє інформаційну війну пропаганді Кремля?

«Росія переграє нас фінансово в інформаційному двобої» – Пітер Горрокс, колишній директор Всесвітньої служби «Бі-Бі-Сі» далі
19.12.2014
Лавров отримав за брехню «4 Буратіно» від Washington Post

Керівник МЗС Росії Сергій Лавров звинуватив конгресменів США у русофобії, та заявив, що 80% із них ніколи не виїздили за кордон далі

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG