Доступність посилання

ТОП новини

МВС планує підняти зарплати і звільнити частину співробітників – Згуладзе


Ека Згуладзе
Ека Згуладзе

Реформа Міністерства внутрішніх справ передбачає скорочення частини співробітників і підвищення зарплат, повідомила новопризначена перший заступник міністра внутрішніх справ України Ека Згуладзе.

«Ми втратимо якусь частину наших співробітників, але наберемо нових», – сказала заступник міністра.

«Заробітні плати ми будемо підвищувати, і значно підвищувати. Ми вже можемо гарантувати підвищення заробітної плати», – наголосила вона, зазначивши, що це буде стосуватися працівників тих підрозділів, які будуть реформовані.

Вона також висловила сподівання, що в лавах створюваної в Україні поліції буде працювати більше жінок. Згуладзе наголосила, що необхідно змінити в кращий бік ставлення поліцейського до громадянина і громадянина до поліцейському, оскільки рівень довіри до української міліції у населення наразі «майже нульовий».

При цьому перший заступник міністра зазначила, що реформа буде починатися у великих містах, в першу чергу, в Києві, проте це не буде пілотним проектом, і поетапно реформування буде по всій Україні.

«Я тут – не продовження уряду Грузії, ми будемо впроваджувати українську реформу», – наголосила Згуладзе.

Перший заступник голови МВС повідомила, що детальний план реформування ДАІ буде представлений в середині січня.

17 грудня Кабмін призначив Екатеріне Згуладзе першим заступником міністра внутрішніх справ України. Згуладзе була заступником міністра внутрішніх справ Грузії з 2005 до 2012 року в часи президента Міхеїла Саакашвілі й на цій посаді брала активну участь у радикальному реформуванні грузинських органів внутрішніх справ.

У жовтні уряд затвердив концепцію реформування МВС та стратегію розвитку органів внутрішніх справ України.

XS
SM
MD
LG