Доступність посилання

ТОП новини

Із полону бойовиків звільнено 146 українців – Цеголко


З полону бойовиків на Донбасі звільнено 146 українців. Про це повідомив речник президента України Святослав Цеголко у Facebook.

«Щойно голова СБУ доповів президентові про звільнення 146 українців. Ще 4-х полонених в СБУ очікують звільнити завтра. Усі вони зможуть зустріти Новий рік та Різдво з родинами», – зазначив Цеголко.

Раніше російський «Інтерфакс» повідомив, що обмін здійснюють на нейтральній території за формулою 150 полонених українських військових на 222 полонених бойовиків.

Як передає російське агентство ТАСС, у п’ятницю вдалося провести обмін лише між українською стороною й угрупованням «ДНР». Із угрупованням «ЛНР», за даними агентства, обмін здійснюватимуть у суботу.

Раніше у штабі АТО попросили журналістів «не втручатися» у процес обміну полоненими. Водночас кілька російських журналістів усе-таки присутні під час обміну: принаймні, про факт перебування свого кореспондента на місці події заявило російське агентство «Інтерфакс». Крім того, фотографії з місця виклав у своєму Twitter кореспондент російського телеканалу RT. На фото зокрема видно політика Віктора Медведчука.

Обмін полоненими є частиною Мінських домовленостей.

XS
SM
MD
LG