Доступність посилання

ТОП новини

Росіяни зняли серіал про «бандерівців» у Криму


Скриншот з трейлеру серіалу «Русский характер»
Скриншот з трейлеру серіалу «Русский характер»

Телеканал «НТВ» відзняв серіал, у трейлері якого використані поняття «бандерівці», «москалик»

Росіяни зняли серіал про «бандерівців» і сутички із кровопролиттям у Криму. І хоча серіал іще не вийшов в ефір, його анонс викликав неабиякий резонанс серед інтернет-користувачів.

Російський телеканал «НТВ» відзняв серіал «Русский характер» про «бандерівців» у Криму. Судячи з анонсів і трейлеру, мотивом для цього проекту стали події в Криму і в материковій Україні 2014 року.

У відеоролику, який з’явився в мережі, росіянин приїздить до Криму, де, за сюжетом, вбили його діда, окрім того, там відбуваються заворушення.


«Это уже не тот Крым, который ты помнишь, у меня недавно родственника убили, деда моего. Москалик, то-то ты такый борзый. Что происходит? Кто эти люди? Сам не догадываешься, бэндеровци! Нас учили не бояться врага и не отступать. Штаты намерены дестабилизировать ситуацию в регионе».

Викладений на YouTube трейлер надихнув велику кількість користувачів мережі на невтішні відгуки ще до виходу фільму в ефір. Окрім цього, як користувачі соцмереж, так і українські ЗМІ вже відмітили, що такий анонс містить у собі популярні кліше, пов’язані з подіями в Україні, які використовують російські ЗМІ: «бандерівці, США – як ворог», «москалі».

Також українські ЗМІ іменували такий серіал «пропагандистським».

Ще одна пропагандистська прем’єра

Ще одна прем’єра цього сезону на російському телеканалі «НТВ» – фільм «Военный корреспондент», події в якому розгортаються на сході України. За сюжетом, американський кореспондент приїжджає «шукати правди» про війну на Сході. Українці у «стрічці» зображені як «карателі, які чинять воєнні злочини».


На думку співзасновниці проекту StopFake Марго Гонтар, кліше, використані у трейлері до російського серіалу «Русский характер», підтримують «ідею» російських новин про Україну.

Російські новини не подають факти, а створюють певну окрему реальність, відповідно цю ж реальність необхідно показувати і в фільмах
Марго Гонтар

«Це вже не вперше ми спостерігаємо, як російські серіали дуже очевидно підтримують міфологічних істот «бандерівців» і є компліментарними до тих російських новин, які ми зараз спостерігаємо щодо подій в Україні. Просто зараз це стало більш очевидним для більшості, в тому числі і для українців. Російські новини не подають факти, а створюють певну окрему реальність, відповідно цю ж реальність необхідно показувати і в фільмах, донести ту ідею, яку пропагує, скажімо, Кремль: не зовсім незалежної України, агресивних елементів, агресивних українців, які втілились у цей образ «бендерівців», певне варварство, зобразити українців як таких, більш наполягати на більш вигідній і виграшній позиції росіян щодо українців», – прокоментувала Марго Гонтар для Радіо Свобода.

Журналісти каналу «НТВ» неодноразово поширювали дезінформацію про події в Україні, як у новинних сюжетах, так і в таких програмах, як «ЧП обзор», «Анатомия дня» и «Русские сенсации».

25.12.2014
Річний моніторинг пропаганди Росії

«Російська пропаганда використала, мабуть, весь спектр найбрудніших технологій» – Шутов далі
24.12.2014
Деза ЗМІ Росії: «Боїнг» збив на Донбасі український льотчик

«Це черговий фейк, щоб відбілити репутацію терористів» – радник голови СБУ далі
23.12.2014
Вигадка ЗМІ Росії: бійці «Айдару» побили вагітну жінку

Російський телеканал «НТВ» у спотвореному вигляді інформував про інцидент на трасі від Києвом за участі бійців «Айдару» далі

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG