Доступність посилання

ТОП новини

Україна взяла під контроль Чонгар – Порошенко


На мапі позначено півострів Ад, село Чонгар
На мапі позначено півострів Ад, село Чонгар

Україна повністю взяла під контроль Чонгарський півострів. Про це повідомив президент України Петро Порошенко у п’ятницю, 26 грудня, на своїй сторінці у Facebook.

«ПП: Чонгар повністю під нашим контролем. Слава Україні!», – написав Порошенко.

На початку грудня Державна прикордонна служба повідомила про домовленість з російською стороною про відведення військ з тимчасово окупованих частин Херсонської області: півострова Ад Чаплинського району, Чонгар – Генічеського та села Стрілкове на Арабатській стрілці.

Навесні 2014 року російські війська на кілька кілометрів зайшли вглиб Херсонської області на півострові Ад (Чаплинський район) та Чонгар (Генічеський район).

16 березня 2014 року на території Криму і Севастополя незаконно відбувся так званий «референдум» про статус півострова, що стало приводом для Росії заявити про включення Криму до свого складу. Україна, Європейський союз та США не визнали це голосування і вважають, що Росія вчинила спробу анексувати Крим.

Україна і Захід звинувачують Росію у постачанні зброї та бойовиків на Донбас, а також у введенні військ на схід України. Москва ці звинувачення відкидає, але доказів своїм словам не надає.

XS
SM
MD
LG