Доступність посилання

ТОП новини

Під час переговорів у Мінську сторони досягли поступу – Пушилін


Денис Пушилін (Ц)
Денис Пушилін (Ц)

Під час переговорів тристоронньої контактної групи у Мінську був досягнутий певний поступ щодо «економічної блокади» території Донбасу, підконтрольної бойовикам. Про це заявив Денис Пушилін, так званий «голова» угруповання «ДНР», який представляє сепаратистів на переговорах у Мінську, в інтерв’ю російському телеканалу «Россия 24» у п’ятницю, 24 грудня.

«Ці кроки намічені, але я не буду зараз і не маю права їх розголошувати, поки вони не виконані або не підписані відповідні документи. Проте щодо низки моментів є певне просування. Я не став би випереджати події, нам потрібно пройти багато етапів», – сказав Пушилін.

24 грудня у Мінську відбувся черговий раунд переговорів контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі. Переговори тривали за закритими дверима упродовж понад п’яти годин. Після завершення переговорів їхні учасники не коментували ситуацію.

У переговорах брали участь представниця ОБСЄ Гайді Тальявіні, екс-президент України Леонід Кучма, посол Росії в Україні Михайло Зурабов та представники сепаратистів Денис Пушилін та Владислав Дейнего.

Наступний раунд переговорів мав відбутися 26 грудня, однак його не було.

Про проведення в Мінську зустрічей контактної групи 24 і 26 грудня домовилися в понеділок керівники України, Франції, Росії та Німеччини.

Після двох раундів мінських консультацій у вересні була укладена угода про перемир’я, яка, втім, порушувалася сотні разів, внаслідок цих порушень загинуло понад тисячу людей. Лише у грудні інтенсивність бойових дій на сході України вщухла.

З часу припинення вогню на Донбасі там загинуло понад тисячу людей.

XS
SM
MD
LG