Доступність посилання

ТОП новини

Віце-президент США включив річницю Євромайдану у свій топ-10 подій року


Джо Байден
Джо Байден

Річниця початку Євромайдану опинилася у переліку десяти найважливіших подій року за участі віце-президента США Джозефа Байдена. Топ-10 упорядкований офісом віце-президента.

На фото, оприлюдненому у блозі Білого дому, видно Джозефа Байдена й журналіста української редакції «Голосу Америки» Мирославу Гонгадзе, які розглядають фотографії загиблих із Небесної сотні. У короткому аудіо коментарі, який супроводжує це фото, Джозеф Байден пояснює, де і чому зроблене це фото.

«Майдан – це велика площа у центрі Києва, де українці зібралися і сказали: досить, з нас досить цього диктаторського режиму, – розповів віце-президент США. – Ми, український народ, маємо право вирішувати, з ким нам бути. Ми хочемо бути частиною Заходу, частиною Євросоюзу».

«У нас є обовʼязок, на мій погляд, – ми мусимо зробити все, що можемо, щоб допомогти їм. Ми мусимо бути з народом, який готовий боротися за свою свободу», – зазначив Джозеф Байден.

Серед інших ключових подій року у переліку віце-президента США – зокрема зустріч із найстарішою у країні жінкою-ветераном Люсі Кофі і фото-«селфі» з президентом Бараком Обамою.

XS
SM
MD
LG