Доступність посилання

ТОП новини

Припинення транспортного сполучення з Кримом лише погіршить ситуацію – Меджліс


Аслан Омер Киримли
Аслан Омер Киримли

Припинення залізничного й автобусного сполучення між материковою Україною й Кримом лише погіршить ситуацію. Про це інформує проект Радіо Свобода «Крим.Реалії» із посиланням на заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу, керівника департаменту з питань АР Крим і Севастополя Кабінету міністрів України Аслана Омера Киримли.

Він назвав мотивацію РНБО щодо припинення транспортного сполучення такою, що не відповідає дійсності. «У нас діють пункти пропуску на адміністративному кордоні АР Крим і Херсонської області. Уповноважені спеціальні й правоохоронні служби України можуть посилити контроль на пунктах пропуску, виходячи з міркувань безпеки», – наголосив Киримли.

За його словами, українська влада повинна думати про те, як кримчанам пережити окупацію, «а не ускладнювати їм життя». Аслан Омер Киримли нагадав, що українські посадовці неодноразово самі вказували на те, що значна частина населення півострова не підтримала березневий референдум.

«Що ми маємо сьогодні? Жителів Криму, які у більшості своїй залишаються вірними Україні, позбавили можливості вільно пересуватися територією нашої держави, а також підтримувати родинні звʼязки одне з одним. Ми розриваємо нитку, що нас повʼязує», – зазначив він у коментарі проекту «Крим. Реалії».

«Якщо метою є якнайшвидша інтеграція Криму у Росію, тоді методи вибрані правильно», – додав він.

З 26 і 27 грудня відповідно Україна припинила автобусне і залізничне сполучення з Кримом, мотивуючи це міркуваннями безпеки. У РНБО заявили, що транспортне сполучення з Кримом припинене тимчасово – «щоб запобігти проникненню на материкову Україну диверсантів під виглядом мирних жителів».

Україна на законодавчому рівні визнала Крим тимчасово окупованою територією.

XS
SM
MD
LG