Доступність посилання

ТОП новини

Вступ України у ЄС підтримує 57% населення – опитування


Вступ України у Європейський союз підтримує 57 відсотків населення, до Митного союзу Росії, Білорусі й Казахстану – 16 відсотків. Такими є результати опитування, проведеного фондом «Демократичні ініціативи» й Центром Разумкова.

«Східний вектор впав. В альтернативній постановці питання – інтеграція до ЄС чи до Митного союзу – у грудні 2013 року 46 відсотків орієнтувалися на ЄС, 36 відсотків – на Митний союз. Зараз на Митний союз орієнтуються лише 16 відсотків», – зазначила директор фонду «Демократичні ініціативи» Ірина Бекешкіна.

Водночас 26 відсотків респондентів обрали варіант «важко сказати» у відповідь на запитання про те, вступ до якої спільноти для України є пріоритетним.

Опитування тривало з 19 до 24 грудня 2014 року. Опитано 2008 респондентів віком від 18 років в усіх регіонах України, крім Автономної Республіки Крим. Теоретична похибка вибірки – 2,3 відсотка.

16 вересня Верховна Рада синхронно з Європарламентом ратифікувала Угоду про асоціацію України з Євросоюзом, включаючи створення зони вільної торгівлі. При цьому тимчасове застосування частини угоди, що стосується зони вільної торгівлі між Україною і ЄС, відкладене до початку 2016 року – протягом цього часу з боку Євросоюзу для України односторонньо діятимуть преференції, передбачені угодою.

XS
SM
MD
LG