Доступність посилання

ТОП новини

До Дніпропетровська привезли диверсанта «ДНР», який обстрілював українських військових у Пісках


Бійці полку «Дніпро-1» затримали диверсанта на позиціях українських військових у Пісках
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:04:33 0:00

Бійці полку «Дніпро-1» затримали диверсанта на позиціях українських військових у Пісках

Бійці добровольчого полку «Дніпро-1» на позиціях українських військових у селі Піски під Донецьком затримали сьогодні члена розвідувально-диверсійної групи угруповання «ДНР», яка розстрілювала українських солдатів й планувала вивести з ладу їхню бронетехніку. Увечері бійці «Дніпра-1» доправили затриманого бойовика до Дніпропетровська для передання «в руки компетентних органів».

Як розповів командир полку «Дніпро-1» В’ячеслав Печененко, розвідувально-диверсійна група угруповання «ДНР» проникла на позиції українських військових засвітла, близько 8-ї ранку, неочікувано атакувавши. У ході сутичок 3 військовослужбовців українських Збройних сил загинули, ще троє були поранені.

«Одним з тих, хто скоїв ці злочини, був затриманий. Він був двічі поранений у бою. Тепер доправлений до Дніпропетровська, де передусім йому нададуть медичну допомогу, а потім передадуть компетентним органам», – сказав В’ячеслав Печененко.

Боєць полку «Дніпро-1», який брав участь у затриманні бойовика, додав, що той холоднокровно розстрілював українських військових на блокпосту.

«У плани входило пройти повз наш блокпост і підірвати нашу бойову машину піхоти», – зазначив боєць.

Водночас затриманий представник угруповання «ДНР» в короткому інтерв’ю журналістам зізнався, що є уродженцем Запоріжжя, до подій на Донбасі займався транспортними перевезеннями, останні чотири місяці «воює за Русь» у бригаді «Восток». Він також заявив, що при затриманні він не чинив опору українським бійцям і що в полоні з ним поводяться належним чином.

Раніше сьогодні у штабі антитерористичної операції повідомляли, що в бою під Пісками українські військові втратили трьох бійців, сепаратисти – 14. Також повідомляли про одного взятого в полон бойовика. Цю інформацію також навів під час прес-конференції президент Петро Порошенко.

XS
SM
MD
LG