Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк: угоди про імпорт електроенергії з Росії укладатимуть без посередників


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк

Державна компанія «Укрінтеренерго» укладе контракт на імпорт електричної енергії з російською компанією «Интер РАО». Про це заявив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.

«Учора я був проінформований діючим міністром і українськими енергетичними компаніями про те, що вони ведуть переговори про укладення прямого контракту з імпорту. Я хочу підкреслити чітко – прямого контракту між «Укрінтеренерго» і російською компанією «Интер РАО», – заявив Яценюк.

За його словами, уряд ухвалив рішення підписувати договори на імпорт електроенергії публічно – прямі договори між державними компаніями, без посередників.

Раніше Яценюк заявив, що уряд ухвалив рішення «дозволити будь-якій компанії, яка працює на ринку електроенергетики, напряму закуповувати електричну енергію по імпорту».

Дефіцит вугілля через бойові дії на Донбасі призвів до відсутності на складах ТЕС достатньої кількості палива для виробництва електроенергії

З початком зими компанія «Укренерго» почала застосовувати графіки аварійних відключень.

28 грудня президент України Петро Порошенко доручив Кабінету міністрів вжити всіх заходів для припинення віялових відключень електроенергії.

XS
SM
MD
LG