Доступність посилання

ТОП новини

У Таджикистані знову блокують YouTube і «Одноклассники»


У Таджикистані сьогодні знову стали недоступні через більшість інтернет-провайдерів сайти відеосервісу YouTube і соціальної мережі «Одноклассники». За повідомленнями користувачів по всій країні, на ці сайти неможливо зайти від самого ранку. Дехто повідомляє, що дістатися до них вдається завдяки проксі-серверам.

Представник одного з найбільших провайдерів Таджикистану заявив Радіо Свобода на умовах анонімності, що наказ «тимчасово» заблокувати ці сайти «з профілактичних міркувань» надійшов в усній формі з державної Служби зв’язку. Але у прес-центрі служби заперечили це повідомлення, заявивши, як і в попередніх таких випадках, що йдеться про «технічні проблеми» самих провайдерів.

Сайти YouTube і «Одноклассники», як також сайти соцмережі Facebook і електронної пошти Gmail, цього року блокували в Таджикистані вже кілька разів. Крім того, ще сотні сайтів, а також служби посилання смс-повідомлень, були недоступні кілька днів після того, як у жовтні опозиційний рух «Група-24» через інтернет закликав вийти на противладний протест у столиці Душанбе.

XS
SM
MD
LG