Доступність посилання

ТОП новини

«Подробности» на «Інтері» про новорічний концерт» каналу: це «російський шабаш»


Йосип Кобзон (П) у Донецьку співає разом із ватажком угруповання «ДНР», що визнане в Україні терористичним, Олександом Захарченком, 27 жовтня 2014 року
Йосип Кобзон (П) у Донецьку співає разом із ватажком угруповання «ДНР», що визнане в Україні терористичним, Олександом Захарченком, 27 жовтня 2014 року

Програма новин «Подробности» на «Інтері» вважає, що телеканал, транслювавши 1 січня концерт з антиукраїнськими виконавцями, підклав телеглядачам неприємний сюрприз. Про це йдеться у повідомленні на сайті «Подробностей».

«Служба інформації, яка готує випуски новин, програми «Подробности», «Подробности недели» та «Черное зеркало» – структурно окрема одиниця на «Інтері». Топ-менеджмент каналу не впливає на нашу редакційну політику, як і ми не впливаємо, і не беремо участі у створенні проектів і програм в ефірі каналу. Таким чином, концерт «Жди меня в Новый год» був і для нас настільки ж неприємним сюрпризом, як і для мільйонів телеглядачів. Взагалі, весь цей російський шабаш, і можна так сказати антиукраїнська оргія в ефірі українського каналу викликала величезний резонанс в соціальних мережах і реакцію політиків», – зазначив ведучий Олексій Ліхман.

(Відео користувача YouTube Подробности)

Новорічний концерт на «Інтері» викликав резонанс. Міністр культури В’ячеслав Кириленко пропонуватиме уряду ухвалити рішення про припинення сигналу телеканалам, які популяризують «путінських арт-пропагандистів».

Міністр інформаційної політики України Юрій Стець заявив, що домагатиметься поширення на ЗМІ поняття «персона нон-ґрата» та ініціюватиме відповідний законопроект.

Секретар РНБО Олександр Турчинов висунув вимогу Нацраді з питань телебачення і радіомовлення негайно розглянути питання щодо позбавлення ліцензії телеканалу «Інтер», який, за його словами, «став складовою інформаційної війни, що ведеться проти власної країни».

Позбавити «Інтер» ліцензії вимагає Комісія з питань поширення і демонстрації фільмів при Держкіно.

Речник президента України Святослав Цеголко зазначив, що керівники українських телевізійних каналів, які санкціонували виступ в ефірі у новорічну ніч деяких російських виконавців, мають відповісти за свої дії.

На телеканалі «Інтер» у новорічну ніч транслювався запис новорічної програми, в якій виступив, зокрема, депутат Держдуми Росії співак Йосип Кобзон, оголошений в Україні персоною нон-ґрата. В цій же програмі лунали пісні у виконанні інших російських «зірок», які публічно висловлювалися на підтримку сепаратистів на сході України.

У жовтні 2014 року Кобзон незаконно перетнув кордон України і на виступі в Донецьку представив так званий «гімн» для сепаратистів.

XS
SM
MD
LG