Доступність посилання

ТОП новини

У Росії заявляють про напад на журналістів LifeNews у Києві


Кричущим фактом переслідування, на який має відреагувати міжнародна журналістська спільнота, назвала інцидент, що нібито стався в Києві 1 січня, заступник Департаменту преси МЗС Росії Марія Захарова.

За повідомленням телеканалу LifeNews, невстановлені особи напали на їхніх журналістку Жанну Карпенко та оператора Олександру Ульянову під час ходи націоналістів у Києві. Зловмисники, як твердять у LifeNews, штовхнули журналістку і відібрали в неї телефон, а в оператора забрали і розбили камеру.

Російська чиновниця також стверджує, що Карпенко та Ульянова зверталися до українських силовиків, які охороняли захід, але ті реагувати на інцидент відмовилися.

Представники Міністерства внутрішніх справ України наразі не коментували заяви російської сторони.

У листопаді інша кореспондентка LifeNews Євгенія Змановська заявляла, що у Києві біля палацу «Україна», де відбувався концерт співачки Ані Лорак, її побили українські журналісти, і тоді міліція також не відреагувала на інцидент.

Україна заборонила мовлення 14 російських каналів, серед яких і LifeNews, звинувативши їх у поширенні пропаганди війни.

1 січня в Києві вшанували 106-ту річницю від дня народження провідника ОУН Степана Бандери. Активісти провели ходу від парку імені Тараса Шеченка до майдану Незалежності. В акції взяли участь кілька тисяч людей.

XS
SM
MD
LG