Доступність посилання

ТОП новини

США запроваджують додаткові санкції проти Північної Кореї


Лідер Північної Кореї Кім Чен Ун з військовими
Лідер Північної Кореї Кім Чен Ун з військовими

США запроваджують додаткові санкції проти Північної Кореї. Йдеться насамперед про фізичних та юридичних осіб, пов’язаних з урядом цієї країни, мовиться у заяві Білого дому, опублікованій у п’ятницю, 2 січня.

Санкції стосуються трьох північнокорейських суб’єктів, зокрема державних компаній з озброєння і розвідці, а також 10 чиновників – посадовців, які перебувають у Росії, Ірані, Сирії, Китаї та Намібії.

ФБР звинувачує Північну Корею у зломі електронних ресурсів компанії Sony. Пхеньян це заперечує.

У Білому домі наголошують, що санкції є відповіддю на провокаційні та репресивні дії Північної Кореї, зокрема, кібератаки на електронні ресурси компанії Sony Pictures Entertainment.

Раніше президент США Барак Обама заявив, що відповідь на кібератаки з боку Північної Кореї на Sony Pictures буде вчасною і пропорційною. Нинішні санкції є першою частиною відповіді, мовиться у заяві Білого дому.

Комедія «Інтерв’ю» про змову з метою вбивства лідера Північної Кореї Кім Чен Уна викликала обурення у КНДР і погрози зірвати прем’єру кінокартини у країнах Заходу. Після кібератак прем’єра фільму була скасована. Але потім компанія Sony Pictures Entertainment вирішила таки випустити на екрани фільм.

XS
SM
MD
LG