Доступність посилання

ТОП новини

«Прем’єр війни» Яценюк не прагне миру – Мілош Земан


Президент Чехії Мілош Земан
Президент Чехії Мілош Земан

Президент Чехії Мілош Земан виступив із черговою заявою з українського питання, протиставивши президента України Петра Порошенка і прем’єр-міністра Арсенія Яценюка.

Як заявив Земан 3 січня в інтерв’ю празькому щоденнику Právo, президент України Петро Порошенко «може бути «людиною миру», натомість прем’єр Яценюк є «прем’єром війни», якщо судити з деяких висловлювань керівника українського уряду.

Яценюк, на думку чеського президента, «не хоче мирного вирішення, яке рекомендує Європейська комісія, а хоче цю проблему вирішити силою». А це може призвести до того, що «Росія, яка вже перестала підтримувати сепаратистів, може цю підтримку поновити».

На думку Мілоша Земана, багато людей погано інформовані про події в Україні, а через те ідеалізують цю країну. Міра корупції в Україні – одна з найвищих у світі, твердить Земан, а тому «Майдан не був жодною демократичною революцією, вважаю, що в Україні точиться громадянська війна». Доказом цієї тези чеський президент називає те, що «в Мінську спільно ведуть переговори сторони цієї громадянської війни».

Нинішнє інтерв’ю президента Чехії Мілоша Земана і його чергові сентенції про «громадянську війну» в Україні привернули увагу чеських ЗМІ.

Позицію Мілоша Земана стосовно України неодноразово критикували чехи,численні громадські акції на підтримку України відбуваються по всій країні.

XS
SM
MD
LG