Доступність посилання

ТОП новини

Росія відправила на український Схід одинадцятий конвой з «гуманітаркою»


Одинадцятий конвой з вантажем, який російське МНС називає «гуманітарною допомогою», виїхав з Підмосков'я в Ростовську область, яка межує з Україною. Як повідомили російському агн»ентству «РИА-новости» МНС Росії, автоколона доставить жителям Донецької та Луганської областей майже півтори тисячі тон вантажу – продовольства і дитячого харчування.

Колона вийшла з Ногінського рятувального центру МНС Росії. У її складі понад 60 автомобілів.

«З цих автомобілів, а також з машин, що відправляються в Ростовську область з інших регіонів, буде сформована 11-а колона з гуманітарною допомогою для Донбасу», – мовиться в повідомленні МНС.

Російська сторона продовжує наполягати, що возить на Донбас речі першої необхідності. Досі жодний з десяти таких «конвоїв» не був оформлений відповідно до загальновизнаних норм, вміст вантажівок залишається українській владі невідомим.

Наприкінці грудня у відповідь на заяву російського прем’єра Дмитра Медведєва про створення комісії «для надання гуманітарної допомоги сходу України» офіційний Київ заявив, що готовий взяти участь у оформленні вантажу російського «гуманітарного конвою» за умови дотримання російською стороною всіх вимог українського і міжнародного законодавства.

XS
SM
MD
LG