Доступність посилання

ТОП новини

Cвященик УПЦ (МП) визволив з полону бойовиків старшого сержанта з Волині


Cвященик Української православної церкви (Московського патріархату) протоієрей Юрій Зарафутдінов 4 cічня визволив з полону в Луганську старшого сержанта 24-ї яворівської бригади Валерія Холонівця.

Як повідомляє офіційний сайт Української православної церкви, у Луганську після двогодинних перемовин йому передали мешканця cела Борочиче Горохівського району Волинської області Холонівця.

«Зараз Валерій зі мною, почувається піднесено. Каже, що у полоні молився і просив Бога, щоб скуштувати на Різдво домашньої куті. Передача військовополоненого відбувалася на блокпосту, під прицілами снайперів. Але все вже у минулому. Про визволення нашого хлопця молилися усім селом», – розповів отець Юрій.

За словами священика, до визволення Холонівця також долучився протоієрей Микола Ковальчук – настоятель Свято-Михайлівського храму УПЦ у селі Несвіч Луцького району Волинської області.

За інформацією Зарафутдінова, Холонівець мобілізований був у cерпні, а потрапив у полон з 15 жовтня 2014 року.

«Коли я побачив відеоролик на YouTube, де хлопець із нашого села розповідав про те, що він у полоні, то вирішив домагатися його визволення. Його мама – наша вірянка, дуже страждала, було важко бачити її біль. До того, як Валерій був мобілізований, ми разом із ним у нашому храмі молилися Богу. Я простий священик із села, але вірю у те, що на все воля Божа. Просто сів у машину і вирушив визволяти Валеру. Я не знав, чи вийде у мене це, але знав: якщо вийде, це принесе велику радість рідним хлопця», – розповів Зарафутдінов.

Також він додав, що визволення Холонівця відбулося без обміну військовополоненими. Між тим керівництво угруповання «Луганська народна республіка» раніше хотіло обміняти Холонівця на своїх людей.

XS
SM
MD
LG