Доступність посилання

ТОП новини

У США розпочався суд у справі Царнаєва


Джохар Царнаєв
Джохар Царнаєв

У США розпочався суд у справі Джохара Царнаєва, якого звинувачують у причетності до вибухів під час марафону у Бостоні у квітні 2013 року.

21-річний Царнаєв, якому загрожує смертна кара, з’явився у федеральному суді у Бостоні перед потенційними членами журі присяжних. Федеральний суддя Джордж О’Тул стисло прочитав звинувачення проти нього.

У понеділок, 5 січня, розпочався відбір присяжних у цій справі. До Федерального суду у Бостоні викликали 1200 кандидатів у присяжні. Суддя має відібрати з них 12 основних і шість резервних представників для участі у процесі, який триватиме від трьох до шести місяців.

За кілька годин до нового року адвокати Джохара Царнаєва подали до апеляційного суду Першого федерального округу екстрене прохання про відстрочку процесу Джохара Царнаєва і перенесенні його з Бостона в інше місце.

У суботу, 3 січня, суд відмовив їм двома голосами проти одного.

У результаті вибухів у Бостоні загинуло троє людей, ще понад 260 були поранені. За даними слідства, Джохар і його брат Тамерлан, який був убитий під час затримання, залишили біля фінішної межі марафону рюкзаки з вибухівкою.

Джохар Царнаєв є громадянином США. Його родина походить з Північного Кавказу.

XS
SM
MD
LG