Доступність посилання

ТОП новини

Крим: у магазинах зникло спиртне і молочна продукція


Порожні полиці супермаркету «Фуршет» у Керчі, 5 січня 2015 рік
Порожні полиці супермаркету «Фуршет» у Керчі, 5 січня 2015 рік

У багатьох супермаркетах анексованого Криму з прилавків знову зникла молочна продукція. Як повідомляє кореспондент Крим.Реаліі, у Керчі проблеми з «молочкою» з початку року спостерігаються у таких торгових мережах, як «Фуршет», «АТБ» та «Сільпо». Причому, за повідомленням кореспондента, відсутня як українська, так і російська продукція.

У багатьох магазинах немає також алкоголю. Підприємці пояснюють це відсутністю російської ліцензії на його продаж. Деякі супермаркети тим часом розпродають залишки українського спиртного.

Раніше прес-служба Кримської митниці повідомила, що з 1 січня 2015 року всі товари, що ввозяться до Криму з материкової України, підлягають митному декларуванню згідно з положеннями Митного союзу. До цього діяв перехідний період, у рамках якого українські товари митами не обкладалися.

16 березня за військової і політичної підтримки Російської Федерації в Криму відбувся неконституційний і не визнаний світом референдум про самовизначення Криму. За даними самопроголошеної кримської влади, 96,77% тих, що взяли участь у голосуванні, висловилися за приєднання Криму до Росії.

21 березня президент Росії Володимир Путін підписав закон про приєднання Криму і Севастополя до Росії на правах суб’єктів федерації.

Україна і Захід звинувачують Росію постачанні зброї та бойовиків на Донбас, а також введенні її військ на схід України. Москва ці звинувачення відкидає.

Захід запровадив низку санкцій проти Росії за її роль у дестабілізації ситуація в Україні. Це, а також падіння цін нафти на світових ринках, стало головними причинами економічної кризи у Росії.

XS
SM
MD
LG