Доступність посилання

ТОП новини

Україна отримала від Росії ноту про намір відправити на Донбас черговий «гуманітарний конвой»


Україна отримала від Росії ноту про намір відправити на Донбас черговий так званий «гуманітарний конвой». Про це повідомив речник МЗС України Євген Перебийніс.

«Росія надіслала нам ноту про наміри направити черговий «гумконвой», однак у нас немає детальної інформації про те, що буде в цьому «гумконвої», – сказав Перебийніс.
За його словами, Росія повідомила тільки дату відправки – 8 січня.

Раніше на сайті МНС Росії повідомлялося, що Росія починає формування 12-ї колони з «гуманітарною допомогою» для Донецької і Луганської областей.

МНС Росії повідомляє, що він буде складатися з-понад 120 автомобілів, які доставлять понад 1,4 тисячі тон гуманітарної допомоги. Планується, що колона прибуде в Донецьк і Луганськ 8 січня.


В РНБО України заявляли, що всі «гуманітарні конвої», які Росія відправляє в Україну без її дозволу, «є лише підтримкою озброєних людей». Головним чином, вантажівки завозять на підконтрольні терористам території боєприпаси, сухі пайки, зброю. За даними РНБО, російські вантажівки з «гуманітарного конвою», повертаючись до Росії, вивозили з українських заводів на Донбасі обладнання та вугілля, а також тіла вбитих в Україні російських солдатів.

XS
SM
MD
LG