Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк розпочинає дводенний візит до Німеччини


Канцлер Німеччини Анґела Меркель і прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк (травень 2014 року)
Канцлер Німеччини Анґела Меркель і прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк (травень 2014 року)

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк розпочинає 7 січня дводенний офіційний візит до Німеччини, під час якого зустрінеться з канцлером цієї країни та іншими її керівниками. Про це повідомляє Урядовий портал.

Яценюк зустрінеться 7 січня з федеральним президентом Йоахімом Гауком і віце-канцлером, федеральним міністром економіки Зігмаром Габріелем. На 8 січня запланована зустріч із канцлером ФРН Анґелою Меркель.

За планом зустрічі, глави урядів двох держав приділять увагу міжнародній підтримці економічних реформ в Україні. Розглянуть також ситуацію на Донеччині, Луганщині, у Криму та говоритимуть про протидію агресивній політиці Росії.

У рамках візиту також запланована зустріч Арсенія Яценюка із представниками бізнес-кіл Німеччини.

Україна і країни Заходу, одним із лідерів серед яких є Німеччина, звинувачують Росію постачанні зброї та бойовиків на Донбас, а також введенні її військ на схід України. Москва ці звинувачення відкидає.

Захід запровадив низку санкцій проти Росії за її роль у дестабілізації ситуації в Україні. Це, а також падіння цін нафти на світових ринках, стало головними причинами економічної кризи у Росії.

XS
SM
MD
LG