Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко засуджує атаку на Charlie Hebdo


Нападники стріляють у поліцейських під час нападу в Парижі – аматорське відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:39 0:00

Нападники стріляють у поліцейських під час нападу в Парижі – любительське відео

Президент України Петро Порошенко засуджує напад на сатиричний тижневик Charlie Hebdo, який відбувся сьогодні у Парижі і в результаті чого загинуло 12 людей. Про це Порошенко написав на своїй сторінці у Facebook.

«Те, що сталось сьогодні з французьким виданням Charlie Hebdo – неприпустимо. Мої співчуття родинам жертв і всьому народу Франції. Я засуджую жорстокий напад на журналістів у Парижі. В Україні завжди була, є і буде нульова толерантність до тероризму і ми солідарні з усім світом в боротьбі з тероризмом!», – зазначив Порошенко.

Низка світових лідерів і правозахисних медіа-організації засудили «варварський» напад на паризький тижневик Charlie Hebdo. Вони назвали його актом тероризму і атакою на свободу слова.

У середу, 7 січня, у результаті нападу на редакцію Charlie Hebdo було вбито 12 людей, ще 10 були поранені.

Поліція повідомляє, що очевидці розповідають, що нападники викрикували фрази «ми помстилися за пророка» і «Аллагу акбар» (Аллах великий).

Сатиричний тижневик Charlie Hebdo отримав свою популярність у 2006 році, коли передрукував карикатури на пророка Мухаммеда, які вперше з’явилися у датській газеті Jyllands-Posten і викликали хвилю протестів у мусульманському світі.

Колишня редакція журналу була закидана запальними бомбами у листопаді 2011-го, коли видання опублікувало на головній сторінці карикатури на пророка Мухаммеда під заголовком «Charia Hebdo».

Попри виклики до суду через звинувачення у порушенні антирасистського законодавства, газета продовжувала публікувати карикатури мусульманського пророка.

У вересні 2012 року Charlie Hebdo опублікував карикатури оголеного Мухаммеда, коли у кількох країнах відбувалися протести через малобюджетний фільм «Невинність мусульман», який був знятий у США і ображав пророка.

В останньому твіті, вранці 7 січня, журнал Charlie Hebdo опублікував карикатуру лідера угруповання «Ісламська держава» Абу Бакра аль-Багдаді.

XS
SM
MD
LG