Доступність посилання

ТОП новини

Тристороння контактна група повідомляє про нові зустрічі


Тристороння контактна група щодо врегулювання в частині сходу України повідомила сьогодні про низку нових зустрічей і консультацій.

Як мовиться в повідомленні, вчора й позавчора група зустрічалася у складі неназваних «чільних представників» України й Росії і голови Організації з безпеки і співпраці в Європі, а сьогодні також провела консультації у вигляді відеоконференції з представниками «деяких частин Донецької і Луганської областей».

Ці зустрічі відбулися після консультацій чільних представників міністерств закордонних справ України, Росії, Німеччини і Франції в так званому «нормандському форматі» 5 січня в Берліні. Також ці зустрічі відбулися і в очікуванні на можливе обговорення конфлікту на сході України на планованому саміті керівників цих країн у казахстанській Астані 15–16 січня, повідомила Тристороння група.

Темами зустрічей і консультацій були втілення Мінського протоколу й Мінського меморандуму, з особливим наголосом на досягнення стійкого припинення вогню, обмін заручниками і незаконно утримуваними особами, які ще лишаються, гуманітарна допомога ураженим кризою територіям на сході України, а також економічні і соціальні питання, мовиться в повідомленні, що оприлюднене на сайті ОБСЄ.

Робота над цими питаннями буде продовжена, мовиться також у повідомленні.

Тристороння контактна група мала зустрітися в повному складі, тобто також із участю представників сепаратистів зі сходу України, ще наприкінці минулого року, 26 грудня, але та зустріч так і не відбулася. Нової дати досі не призначили. За результатами попередньої такої зустрічі, 24 грудня в білоруському Мінську, вдалося домовитися тільки про черговий обмін полоненими.

XS
SM
MD
LG