Доступність посилання

ТОП новини

Директором Антикорупційного бюро може стати людина з юридичною освітою, не старша 65 років – комісія


Умови мають бути рівними для кожного – Чубаров про обрання голови Антикорупційного бюро
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:25 0:00

Умови мають бути рівними для кожного – Чубаров про обрання голови Антикорупційного бюро

Секретар конкурсної комісії з обрання керівника Національного антикорупційного бюро Євген Захаров оголосив вимоги до кандидата на посаду керівника НАБ, які внесуть в текст оголошення про проведення конкурсу.

«Від кандидатів достатньо лише заяви, автобіографії, зокрема, даних про членство в політичних партіях, а також декларації про майно, доходи, витрати», – сказав Захаров.

Члени комісії запропонували, щоб документи можна було відправити в електронному вигляді та на наступний день після отримання розміщувати їх на веб-сайті президента.

Директор бюро обиратиметься на 5 років, його вік не повинен перевищувати 65 років. Конкурсант повинен мати вищу юридичну освіту. Спеціальна перевірка буде проводитися на останньому етапі перед призначенням.

Члени комісії дійшли згоди, що іноземці також можуть брати участь в конкурсі, але під час подачі необхідних документів така особа повинна подавати прохання президентові України про надання українського громадянства.

9 січня відбулося перше засідання конкурсної комісії з обрання директора Національного антикорупційного бюро. За його підсумками має бути оголошений конкурс на заняття цієї посади. Члени комісії мають визначити вимоги до кандидатів та термін подачі заявок. Планується, що вимоги будуть такими, які дозволять допустити до конкурсу якомога ширше коло претендентів. Вони повинні будуть пройти публічну співбесіду.

XS
SM
MD
LG