Доступність посилання

ТОП новини

МВС планує вийти з системи розшуку злочинців, яка функціонує в СНД


Арсен Аваков, архівне фото
Арсен Аваков, архівне фото

МВС України готує документи для виходу з неефективної системи розшуку злочинців, яка функціонує в СНД. Про це заявив глава МВС відомства Арсен Аваков, коментуючи повідомлення правоохоронних органів Росії про те, що російська сторона не отримувала запитів про видачу Україні її колишніх високопосадовців.

«В цих умовах МВС України готує документи про вихід в односторонньому порядку з такої порочної системи розшуку, під контролем російського «правосуддя», – зазначив Аваков.

Глава МВС також зазначив, що всім країнам членам СНД будуть направлені пропозиції про співпрацю в цій сфері на основі двосторонніх відносин.

Крім того, Аваков зазначив, що на сьогодні правоохоронними органами Російської Федерації ігноруються документи про розшук 24 високопосадовців, а також ще кількох десятків осіб, підозрюваних у злочинах зі сторони України.

Глава МВС України зазначив, що заяви генерального прокурора Росії про те, що Генеральна прокуратура Росії досі не одержувала запитів від українських колег про видачу екс-президента України Віктора Януковича та інших політиків, по суті є неправдивими.

Раніше Арсен Аваков повідомив, що у міжнародний розшук Інтерполу оголошені колишній президент України Віктор Янукович, його син Олександр Янукович, екс-прем’єр-міністр Микола Азаров, Раїса Богатирьова, екс-міністр фінансів Юрій Колобов, колишній керівник «Укртелекому» Георгій Дзекон.

XS
SM
MD
LG