Доступність посилання

ТОП новини

США: конгресмен закликає Азербайджан звільнити журналістку Радіо Свобода


Дейна Рорабакер
Дейна Рорабакер

Американський конгресмен-республіканець Дейна Рорабакер закликав владу Азербайджану звільнити ув’язнену журналістку Радіо Свобода Хадіджу Ісмаїлову і розкритикував переслідування бакинського бюро ЗМІ.

Зутримання Ісмаїлової минулого місяця і обшуки в бюро Радіо Свобода в Баку конгресмен назвав одним із низки кроків Азербайджану для обмеження свободи ЗМІ.

Рорабакер, який є головою підкомітету з питань Європи, Євразії і нових викликів Палати представників, наголосив, що звільнення журналістки буде «кроком у правильному напрямку і ознакою позитивних намірів Азербайджану».

Обшук у бюро Радіо Свобода у Баку, який завершився опечатуванням його приміщення, почався 26 грудня. Слідчі прокуратури вилучили документи, носії інформації й обладнання. Після цього в Азербайджані почалися допити співробітників Радіо Свобода.

5 грудня влада Азербайджану вирішила, що затримана раніше журналістка Радіо Свобода Хадіджа Ісмаїлова перебуватиме у попередньому ув’язненні упродовж двох місяців.

Міжнародні правозахисні групи і західні уряди висловили стурбованість із приводу затримання журналістки, назвавши його політично вмотивованим.

XS
SM
MD
LG