Доступність посилання

ТОП новини

Саміт в Астані відбудеться, коли Росія буде готова виконувати мінські домовленості – дипломат


Дмитро Кулеба
Дмитро Кулеба

Зустріч в Астані перенесли через те, що Росія не готова йти на «конструктивні кроки, які б дозволили досягти результату». Про це в ефірі Радіо Свобода сказав посол з особливих доручень МЗС України Дмитро Кулеба, коментуючи перенесення переговорів в Астані у «нормандському форматі».

«Зустріч не скасована. Рано чи пізно цей саміт відбудеться і відбудеться він тоді, коли Російська Федерація і контрольовані нею терористи, будуть готові виконувати мінські домовленості», – сказав Дмитро Кулеба.

Зустріч керівників України, Німеччини, Франції й Росії щодо врегулювання конфлікту на Донбасі, яку планували провести 15 січня в Астані, не відбудеться. Міністри чотирьох держав, які зустрічалися на початку цього тижня у Берліні на переговорах, не досягли результату, необхідного для зустрічі голів держав.

Канцлер Німеччини Анґела Меркель раніше назвала президенту Росії Володимиру Путіну неодмінною умовою зустрічі в Астані у «нормандському форматі» дотримання мінських домовленостей.

Українські військові протягом останніх днів повідомляють про активізацію обстрілів з боку проросійських бойовиків у зоні проведення антитерористичної операції.

XS
SM
MD
LG