Доступність посилання

ТОП новини

У штабі АТО заявляють про провокації сепаратистів – обстрілюють Єнакієве та Донецьк


Проросійські активісти, архівне фото
Проросійські активісти, архівне фото

Артилерія сепаратистів, яка вела вогонь з Горлівки по населених пунктах поблизу Донецького аеропорту (Веселе, Піски), зараз обстрілює Єнакієве та Донецьк. Про це йдеться у повідомлені штабу АТО.

«Серед мирного населення є жертви. Вочевидь, бойовики мають на меті звинуватити Збройні Сили у загибелі мирних громадян», – йдеться у повідомленні.

Водночас у Донецькій міській адміністрації, яку контролюють проросійські сепаратисти, заявляють, що станом на 17.00 в Донецьку відбуваються активні артилерійські обстріли, по всьому місту чути звуки вибухів і залпів з важкого знаряддя.

Сьогодні проросійські сепаратисти почали інтенсивний обстріл нового терміналу Донецького аеропорту. За даними штабу, аеропорт продовжують контролювати українські військові. Водночас сепаратисти заявляють про захоплення аеропорту.

Заступник голови спеціальної моніторингової місії в Україні ОБСЄ Александер Гуґ після невдалих спроб потрапити до Донецького аеропорту констатував, що атаки на аеропорт ведуться з території житлових районів або з околиць. За його словами, це не може не викликати вогонь у відповідь, але у результаті страждають місцеві жителі.

XS
SM
MD
LG