Доступність посилання

ТОП новини

Чехія підтримує режим санкцій ЄС проти Росії – Соботка


Чехія підтримує продовження режиму санкцій проти Росії. Про це у четвер, 15 січня, заявив голова чеського уряду Богуслав Соботка.

За його словами, «Росія не зовсім виконує домовленості, а отже немає підстав, щоб говорити про послаблення санкцій».

«Обмеження санкцій щодо Росії напряму залежить від того, як Росія виконує чи не виконує Мінські домовленості і як у цілому допомагає у вирішенні ситуації на сході України», – наголосив Богуслав Соботка.

Про це заявив і міністр закордонних справ Чехії Любомір Заоралек.

«Допоки не будуть виконані Мінські домовленості і не буде покращення ситуації в Україні, ми не вважаємо за потрібне змінювати чеську позицію щодо санкцій», – заявив Заоралек.

Любомір Заоралек наголосив також, що у своїй закордонній політиці Чехія намагатиметься говорити одним голосом, «що дозволить краще реалізовувати національні інтереси і бути виразним партнером».

Раніше з’явилася інформація деяких європейських дипломатичних джерел, що за пом’якшення чи скасування санкцій проти Росії виступають Угорщина, Італія, Австрія, Кіпр, Словаччина, Франція та Чехія.

У четвер, 15 січня, Європейський парламент ухвалив резолюцію, у якій закликав ЄС не лише зберегти, а й ухвалити нові санкції проти Росії, якщо цього вимагатиме ситуація. Нові ембарго мають стосуватися ядерної галузі та міжнародних фінансових операцій.

Євродепутати у своїй резолюції засудили агресивну та окупаційну політику Росії. У разі невиконання Мінської угоди, на цю державу з боку ЄС мають бути накладені подальші санкції, закликають у Європарламенті.

XS
SM
MD
LG