Доступність посилання

ТОП новини

У Росії кремлівський «Антимайдан» закликає бити «ліберальну мерзоту» у під’їздах


Президент Росії Володимир Путін та лідер мотоклубу «Нічні волки» Олександр Залдостанов
Президент Росії Володимир Путін та лідер мотоклубу «Нічні волки» Олександр Залдостанов

Серед організаторів – друг Путіна, лідер мотоклубу «Нічні волки» Олександр Залдостанов

Рух «Антимайдан», про створення якого оголосили напередодні в Москві, вже відзначився на мітингу на підтримку братів Навальних. За даними поліції, на Манежній площі 15 січня зібралися близько 500 осіб. 50 із них стояли з гаслами на підтримку Навального, іншими були активісти руху «Антимайдан».

Рух «Антимайдан» створено для того, щоб «не допустити в Росії» кольорових «революцій, подібних до українськіої». Серед його організаторів – заступник голови громадської організації «Бойове братство», сенатор Дмитро Саблін, друг Володимира Путіна, лідер мотоклубу «Нічні волки» Олександр Залдостанов («Хірург»), письменник, співголова партії «Велика вітчизна» («Большое Отечество») Микола Стариков, член Ради ветеранів Афганістану В’ячеслав Шабанов, чемпіонка світу з боїв без правил Юлія Березнікова. Про бажання долучитися до «Антимайдану» заявили і «казаки».

Про свої цілі і завдання творці «Антимайдану» розповіли на спеціально скликаній прес-конференції.


«Антимайдан» не оформлений юридично, але у нього є свій маніфест, який цитують ЗМІ. «Ми стаємо разом, щоб не допустити кольорових революцій хаосу і анархії», – мовиться у програмному документі. В «Антимайдану» буде штаб, виконком і персональне членство, він боротиметься з ідеологічними супротивниками «незалежно від того, чи буде дозволяти влада це робити, чи ні».

Один з головних лідерів «Антимайдану» – заклопотаний політикою і підйомом патріотизму православний байкер Олександр Залдостанов (Хірург), який потрапив під санкції США, пояснив, що у нього в «Новоросії» загинули друзі. Один із формальних творців «Антимайдану» – сенатор Дмитро Саблін – із 2003 по 2013 рік був депутатом Держдуми від «Єдиної Росії».

Столичну ініціативу підхопили на місцях. Самарське відділення Національно-визвольного руху (НОД) (його курирує Дмитро Саблін) заявило про готовність бити «ліберальну мерзоту» у під’їздах. Звернення, яке цитує портал «ОВС-Інфо», було розміщене в соціальних мережах, але пізніше видалене. «Групи в кількості чотирьох бійців відстежують і супроводжують до під’їздів місця проживання «майдаунів» (вчити, що робити в під’їздах або підворіттях, сподіваюся, нікого не треба?)» – діляться досвідом самарські активісти «Антимайдану».

Політолог Станіслав Бєлковський написав на своїй сторінці в Facebook, що ідея об’єднання «справжніх патріотів» проти «п’ятої колони» не нова, але «патріоти в такі проекти приходять вельми хисткі». На думку політолога, «Антимайдан» – типовий проект розподілу кремлівського бюджету на внутрішню політику, який політтехнологи називають «розпилом бабла».


Оригінал матеріалу на сайті Російської редакції Радіо Свобода

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG