Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: суд дозволив арешт Януковича, що дає змогу вимагати його екстрадицію з Росії


Віктор Янукович (ліворуч) і президент Росії Володимир Путін. Москва, грудень 2013 рік
Віктор Янукович (ліворуч) і президент Росії Володимир Путін. Москва, грудень 2013 рік

Сьогодні Печерський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід у виді взяття під варту колишнього президента України Віктора Януковича. Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

У відомстві зазначають, що обрання вказаного запобіжного заходу надає змогу слідчим Генеральної прокуратури вимагати екстрадиції Януковича з території Російської Федерації.

Напередодні генпрокурор Віталій Ярема повідомив, що ГПУ готує пакет документів для початку процедури екстрадиції з Росії екс-президента Віктора Януковича та інших українських високопосадовців, яких Інтерпол оголосив у міжнародний розшук.

12 січня у міжнародний розшук Інтерполу оголошені колишній президент України Віктор Янукович, його син Олександр Янукович, екс-прем’єр-міністр Микола Азаров, Раїса Богатирьова, екс-міністр фінансів Юрій Колобов, колишній керівник «Укртелекому» Георгій Дзекон.

У лютому екс-президент Віктор Янукович та інші високопосадовці втекли з України після масових розстрілів людей на майдані Незалежності в Києві. Восени президент Росії Володимир Путін визнав, що в лютому 2014 року Росія допомогла Януковичу втекти до Криму.

Зокрема Януковича підозрюють у перевищенні повноважень у період з листопада 2013 року по лютий 2014 року та за масові вбивства активістів Майдану.

Наразі невідомо, де перебуває Янукович. Востаннє він збирав прес-конференцію у Росії в Ростові-на-Дону ще у квітні минулого року.

На цю ж тему:

XS
SM
MD
LG