Доступність посилання

ТОП новини

На Дніпропетровщині попрощались із розвідником, який загинув, врятувавши побратима


На Дніпропетровщині, в селищі Черкаському, урочисто прощались із загиблим командиром розвідувальної роти 93-ї окремої механізованої бригади Максимом Пресняковим.

Провести його в останню путь прийшли бойові побратими, волонтери, жителі селища Черкаського, де він, випускник Одеської військової академії, жив і служив упродовж останніх 5 років. На церемонію прощання до Будинку офіцерів військовослужбовці принесли портрети полеглого і прапор з написом «Кращий серед рівних», волонтери – квіти і вінки.

За словами військовослужбовців бригади, 28-річний розвідник Максим Пресняков з позивним «Артист» виконував бойові завдання в зоні АТО з липня 2014 року, «бойове хрещення» отримав на Луганщині, боронячи державний кордон.

Як розповідають військові, він героїчно загинув 18 січня під час посилення протистояння під Донецьком у селі Піски: коли бойова машина розвідників, у якій він їхав разом з товаришами, потрапила під обстріл озброєних сепаратистів, молодий капітан прикрив собою підлеглого, врятувавши тому життя.

Як зазначив заступник командира бригади з виховної роботи Руслан Костевич, героїчний вчинок військовослужбовця буде відзначений державною нагородою.

За словами волонтерів, які передають гуманітарну допомогу 93-ій бригаді, Максим Пресняков був для них не тільки ротним, а й справжнім другом.

«Його було видно здалеку і він виділявся серед всіх. Він був лідер, за яким ішли… Поруч з ним я пройшла уроки довіри, навчилась йти назустріч своєму страхові. Після спілкування з ним моя подруга сказала: «Тепер я розумію, що ти маєш на увазі, коли кажеш, що в Армії служать справжні чоловіки», – зазначила координатор «Волонтерського жіночого батальйону» Наталія Коваль.

За словами близьких, 28-річний капітан так і не встиг здійснити свої мрії – створити родину і зняти фільм про бойову міць української армії. Поховають Максима Преснякова з військовими у селі Мошни на Черкащині, де він народився і виріс.

XS
SM
MD
LG