Доступність посилання

ТОП новини

На Грушевського у Києві вимагали покарати винних у розстрілах 22 січня 2014 року


(Фото: Майдан прес-центр)
(Фото: Майдан прес-центр)

У Києві на вулиці Грушевського Самооборона Майдану, студенти і футбольні ультрас вшанували пам’ять Сергія Нігояна і Михайла Жизневського, які загинули 22 січня 2014 року під час протистоянь у центрі столиці.

Учасники жалобного мітингу звернулися до влади з вимогами покарати винних у загибелі протестувальників, ратифікувати Римський статут і визнати угруповання «ДНР» і «ЛНР» терористичними організаціями.

«Ми звернулися до президента і Верховної Ради України визнати врешті-решт «ДНР» і «ЛНР» терористичними організаціями. Це давно вже треба було зробити. Тоді до них зовсім інакше ставлення було би, наприклад, з боку міжнародної спільноти: не як «ДНР» і «ЛНР» визнавати, а визнавати ці угруповання терористами», – розповів Радіо Свобода Микола Бондар, сотник 4-тої (козацької) сотні Самооборони, координатор сьогоднішньої акції.

Самооборона Майдану і студентські активісти привітали заяви прем’єр-міністра Арсенія Яценюка і секретаря Ради національної безпеки й оборони України Олександра Турчинова у цьому напрямку, відзначив Бондар.

Прем’єр-міністр Яценюк на засідання уряду 14 січня звернувся до Міністерства юстиції, Генеральної прокуратури і СБУ із закликом вжити заходів для юридичного визнання «ДНР» і «ЛНР» терористичними організаціями.

Сьогодні минає рік, як під час революційних подій у Києві пролилася кров. Вранці 22 січня 2014 року від вогнепальних поранень загинули активісти самооборони Майдану Сергій Нігоян та Михайло Жизневський. А Роман Сеник отримав смертельні поранення і помер через три дні. Винних у цих вбивствах не встановили.

XS
SM
MD
LG