Доступність посилання

ТОП новини

Слідчий комітет Росії відкрив справу за фактом обстрілу зупинки в Донецьку


Місце обстрілу зупинки громадського транспорту в Донецьку, 22 січня 2015 року
Місце обстрілу зупинки громадського транспорту в Донецьку, 22 січня 2015 року

Слідчий комітет Росії відкрив справу за фактом обстрілу зупинки громадського транспорту в Донецьку. Про це повідомив офіційний представник відомства Володимир Маркін.

Російські слідчі заявляють, що на підставі попередніх даних як пріоритетна перевіряється версія про причетність до цього злочину військовослужбовців української армії та Національної гвардії України.

Справу відкрито за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 статті 105, частиною 1 статті 356 Кримінального кодексу Росії (вбивство двох і більше осіб, застосування заборонених засобів і методів ведення війни).

Сепаратисти також звинувачують українських військових в артобстрілі зупинки громадського транспорту в Донецьку.

Водночас у Міноборони заявили, що обстріл вівся з житлових районів міста, які контролюють бойовики. Також обстріляний тролейбус перебував на відстані понад 15 кілометрів від місця дислокації сил АТО.

Заступник голови спеціальної моніторингової місії в Україні ОБСЄ Александер Гуґ повідомив, що наразі патруль місії ОБСЄ перебуває на місці події. Висновків ОБСЄ щодо інциденту поки що немає.

22 січня було обстріляно зупинку пасажирського транспорту в Ленінському районі Донецька. За даними Донецької облдержадміністрації, внаслідок обстрілу зупинки 8 людей загинули, ще 7 поранені і доправлені в лікарні. З боку сепаратистів повідомляли про дев’ятьох загиблих цивільних жителів.

XS
SM
MD
LG