Доступність посилання

ТОП новини

У РНБО заявляють про постійне збільшення сил сепаратистів вздовж лінії зіткнення


Олександр Турчинов
Олександр Турчинов

Постійне збільшення вздовж лінії зіткнення сил проросійських сепаратистів дає підстави прогнозувати проведення бойовиками в найближчий час наступу. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов за підсумками поїздки до зони бойових дій.

Водночас Турчинов зазначив, що ситуацію стабілізовано 31 та 29 блокпостів, де напередодні була спроба прорвати оборону сил АТО.

За його словами, сектор поблизу Донецького аеропорту (по лінії пересування вздовж селищ Тоненьке, Водяне та Опитне) перебуває під постійним обстрілом.

«Пересуваючись там, не потрапити під вогонь противника практично неможливо», – зазначив він.

Турчинов повідомив, що ситуація біля Донецького аеропорту залишається найбільш складною.

Фактично повністю знищено новий термінал, але Збройні Сили України зміцнили свої позиції поблизу населеного пункту Піски та завдали сепаратистам серію сильних ударів, зазначив секретар РНБО.

Головне питання для військового командування сьогодні – «не лише зміцнення оборони, але і реалізація заходів, що мають примусити ворога припинити криваві провокації», наголосив Турчинов.

Останніми днями у зоні АТО фіксується збільшення обстрілівз боку сепаратистів. Крім того, сьогодні у Міноборони підтвердили, що вчора 20 військовослужбовців Збройних сил України вийшли з боями з території терміналів Донецького аеропорту, оскільки їхні позиції були зруйновані і прострілювалися прямою наводкою.

XS
SM
MD
LG