Доступність посилання

ТОП новини

Суд відмовився змінити запобіжний захід колишньому бійцю «Беркута» Аброськіну


©Shutterstock
©Shutterstock

Суддя Печерського районного суду міста Києва залишив без задоволення клопотання захисників працівника розформованого спецпідрозділу «Беркут» Павла Аброськіна, який підозрюється у вбивстві 39 майданівців на вулиці Інститутській 20 лютого 2014 року, про зміну запобіжного заходу з тримання під вартою на домашній арешт.

Суддя пояснив, що це не входить у його компетенцію, адже досудове розслідування у справі Аброськіна вже закінчено.

«Аналіз положень процесуального закону дає підстави для висновку, що слідчий суддя здійснює контроль за дотримання прав і свобод осіб лише на стадії досудового розслідування, а в Печерському районному суді вже перебуває обвинувальний акт», – зазначив під час оголошення рішення слідчий суддя.

Захисники Аброськіна наполягали на зміні запобіжного заходу, адже, за їхніми словами, слідство не встановило, кого саме вбив їхній підзахисний, з якої зброї стріляв і де знаходиться ця зброя, також не визначено і зміст наказу стріляти і хто його віддавав.

Сам Аброськін під час відеоконференції з залом судового засідання зазначив, що 20 лютого 2014 року перебував за 150 метрів від Жовтневого палацу і не розуміє, в чому його звинувачують.

Натомість представник прокуратури наполягав на продовженні утримання під вартою, оскільки «підозрюваний може впливати на свідків, знищувати докази, уникати судового засідання чи спілкуватись з своїм керівником» Дмитром Садовником, що раніше втік з-під домашнього арешту і перебуває в розшуку.

21 листопада 2014 року Печерський суд продовжив тримання під вартою Павла Аброськіна та ще одного підозрюваного у цій справі Сергія Зінченка до 25 січня.

23 січня у Печерському районному суді міста Києва почнеться попереднє судове засідання у кримінальному провадженні по обвинуваченню Павла Аброськіна та Сергія Зінченка.

Раніше Генеральна прокуратура повідомила, що досудове розслідування цієї справи вже закінчено, а до суду направлено обвинувальні акти.

XS
SM
MD
LG