Доступність посилання

ТОП новини

Через «сміттєву люстрацію» в Харкові активісту оголосили про підозру


У Харкові громадський активіст Дмитро Олійник отримав оголошення про підозру за статтею «хуліганство», він має з’явитися до слідчого 23 січня опівдні. Про це повідомив Радіо Свобода сам Олійник.

«24 грудня Дмитро Олійник разом із невстановленими під час слідства особами, перебуваючи в громадському місці, порушував громадський спокій і спричинив фізичний біль Володимиру Скоробагачу», – ідеться в обґрунтуванні підозри.

За словами самого громадського активіста, він був поряд із сміттєвим баком, коли невідомі люди із закритими обличчями намагалися запхати міського депутата Скоробагача до контейнера. «Його вкидали всі, а я не давав, щоб його били. Це видно на відео», – розповів Дмитро Олійник.

Активізацію слідчих дій він пов’язує з проведенням 23 січня позачергової сесіії міської ради. Депутати планують заслухати звіт керівництва правоохоронних органів щодо розслідування сутичок навколо мерії, під час яких проукраїнські радикально налаштовані молоді люди проводили так звану «сміттєву люстрацію».

Також Олійник повідомив, що в середу після проведення засідання позачергової сесії, де він з трибуни депутатів попередив про відповідальність перед народом, до нього зателефонував невідомий чоловік із погрозами. «Чоловічий голос років тридцяти сказав: «Готуй собі труну», – твердить активіст.

Харківський міський голова Геннадій Кернес публічно не коментував заяви Олійника.

Громадський штаб територіальної оборони, до складу якого входять «Правий сектор», «Ультрас», «Громадянська самооборона», «Євромайдан» та інші організації, повідомляє про ухвалення рішення не проводити 23 січня під стінами муніципалітету протестних акцій.

«Штаб і надалі виступає проти нинішньої міської влади, вимагає виділення коштів на оборону міста, але не несе відповідальності за ймовірні радикальні сценарії до, під час і після сесії Харківської міськради 23 січня», – йдеться у зверненні громадського штабу тероборони.

Міські депутати в середу ухвалили звернення до прокурора області з вимогою розслідувати бездіяльність міліції і покарати винних у приниженні міського депутата Володимира Скоробагача.

Депутати міської ради і міський голова Геннадій Кернес також вимагають від громадських активістів припинити свавілля «сміттєвих люстрацій» навколо будівлі мерії.

У середу демонстранти під стінами мерії намагалися впіймати для закидування в сміттєвий бак директора департаменту комунального господарства Віктора Кітаніна, але чиновника захистила міліція. 23 січня о 12:00 позачергова сесія міської ради розглядатиметься питання про роботу правоохоронних органів під час таких сутичок.

XS
SM
MD
LG