Доступність посилання

ТОП новини

Для врегулювання ситуації на Донбасі необхідне засідання контактної групи – Меркель


Канцлер Німеччини Ангела Меркель
Канцлер Німеччини Ангела Меркель

Для врегулювання ситуації на Донбасі необхідно провести засідання контактної групи та виконати попередні домовленості. Про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель у п’ятницю, 23 січня, під час прес-конференції у Флоренції.

«Насамперед ми мусимо імплементувати Мінські домовленості. Про це йшлося під час зустрічі міністрів закордонних справ у нормандському форматі цього тижня. Нам нагально необхідно, щоб пройшла зустріч контактної групи. Ми не просто маємо щось на папері, це щось – це відведення важкого озброєння і припинення вогню, чого наразі немає», – сказала Меркель.

Засідання контактної групи у Мінську між представниками України, Росії ОБСЄ та сепаратистами вже кілька разів відкладалася.

23 січня лідер угруповання «ДНР», визнаного в Україні терористичним, Олександр Захарченко заявив, що бойовики не вестимуть більше переговорів із Києвом про перемир’я.

22 січня секретар РНБО України Олександр Турчинов повідомив, що постійне збільшення вздовж лінії зіткнення сил проросійських сепаратистів.

21 січня у Берліні міністри закордонних справ Німеччини, Франції, Росії й України мають обговорили загострення конфлікту на сході України.

Зустріч президентів України, Німеччини, Франції й Росії щодо врегулювання конфлікту на Донбасі планувалася на 15 січня в Астані. Але вона так і не відбулася. Міністри закордонних справ чотирьох держав під час переговорів не досягли результату, необхідного для цієї зустрічі.

XS
SM
MD
LG