Доступність посилання

ТОП новини

Засідання Радбезу ООН порівняли з шоу «Дом-2» і «Шустер LIVE» (огляд соцмереж)


У соцмережах закликають мітингувати на підтримку Савченко, висміюють заочний арешт Януковича, «президента миру» і засідання Радбезу ООН

21 січня у штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку відбулося засідання Ради безпеки ООН щодо ситуації в Україні. На засіданні кілька представників різних країн наголосили, що Росія й надалі підтримує сепаратистів на Донбасі, тоді як постійний представник Росії в ООН Віталій Чуркін все заперечував і називав пропагандою. Вислови постпреда Росії не залишили байдужими користувачів соцмереж.

Окрім того, блогери цього тижня висміювали заочний арешт Януковича, глузували з «президента миру» Порошенка та активно закликають вийти на мітинги підтримки української льотчиці Надії Савченко.

Тоді як засоби масової інформації стежили за засіданням Ради безпеки ООН і вели активні твітер-трансляції сказаного, пересічні користувачі соцмережі мікроблогів Twitter і мережі Facebook обурювалися виступами деяких постійних представників в ООН.

Одна з користувачок Twitter зазначила, що Радбез ООН поступово перетворюється на відоме в Росії шоу «Дом-2», тільки «Дом-2» кращий, бо там людину, яка всім не подобається, можна вигнати.

А один з користувачів вирішив пограти з представником Росії на засіданні Ради безпеки ООН у так зване «ватне бінго» – гру, яку недавно вигадали українці. (Суть її полягає в тому, що при спілкуванні в соцмережах із проросійськи налаштованою людиною потрібно закреслювати характерні для її поглядів слова і вирази у спеціальній таблиці).

Наведена цитата з виступу постпреда Росії в ООН Віталія Чуркіна вразила блогерів своєю недипломатичністю. Один із користувачів твітера навіть змінив своє ім’я на «Сорвался с нарезки» і організував у твітері альтернативну текстову трансляцію засідання Радбезу ООН, додаючи до сказаного учасниками власні сатиричні коментарі.

Ось що з цього вийшло:

«Чуркин рекомендует почитать пресс-конференцию Лаврова. Чуркин, спасибо, но нам и тебя хватило»

«Господи, я не знал, что на человеческом языке можно выражаться ТАК обтекаемо, как сейчас китаец говорит»

«Новозеландец подловил Чуркина на фразе про "влияние России на сепаратистов", и ехидно так: "а повлияйте-ка еще раз!»

«Великобритания: Россия, вы же говорите, что влияете на сепаратистов, так повлияйте, пусть они не стреляют уже»

«Иордания призывает Украину проводить реформы. Наверное, теперь действительно пора»

«Чуркин взял слово, чтобы поддеть делегацию США.Сергеев взял слово и извинился за то, что взял слово лишний раз. Культура, духовность»

Порошенко президент – миру і галактики

Цього тижня президент України Петро Порошенко мав виступ у Цюриху в рамках Special Churchill Lecture 2015. «Я президент миру, а не президент війни», – зауважив глава держави під час виступу. І наголосив, що світ має реагувати на тероризм рішуче: «Їм нас не залякати, бо ми разом і ми сильні».

Згодом у Twitter президента з’явилося кілька цитат із його виступу.

Ця фраза сподобалася користувачам Twitter настільки, що стала приводом для жартів. Одразу ж блогери придумали окремий хештег #JeSuisPresident для того, аби тролити українського президента.

Заочно арештований Янукович

Дісталося трохи цього тижня від користувачів соціальних мереж і четвертому президенту України Віктору Януковичу. Як повідомила Генпрокуратура, Печерський райсуд Києва обрав для нього запобіжним заходом взяття під варту.

Світ готується мітингувати на підтримку Савченко

У понеділок, 26 січня, відкривається січнева сесія Парламентської Асамблеї Ради Європи. Цього дня Надія Савченко як член ПАРЄ набуває міжнародного дипломатичного імунітету.

Протокол про привілеї та імунітет членів ПАРЄ поки не змусив Росію звільнити українську льотчицю. Тож 26 січня українські громади світу планують вийти на акції на підтримку звільнення Надії Савченко, яку утримують у російському СІЗО. Уже зараз у більш як 15 країнах світу готують плакати для пікетів посольств Російської Федерації.

  • Зображення 16x9

    Любов Багацька

    Web/SMM-редактор програми «Схеми» (спільний проект Радіо Свобода та каналу «UA:Перший»). На Радіо Свобода з квітня 2014 року. Закінчила Інститут журналістики Київського Національного університету імені Тараса Шевченка. Займалася громадською діяльністю. Працювала літературним редактором (Видавництво «Махаон-Україна»), культурним та книжковим оглядачем. Дописувала у видання «Українська правда», «День», «Український тиждень», «Zaxid.net», «Україна молода», УНІАН, «Лівий берег», «Літературна Україна» та інші.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG