Доступність посилання

ТОП новини

Із початку конфлікту в Україні загинуло понад 5 тисяч людей – ООН


Із середини квітня 2014 року в Україні загальна кількість людських жертв сягнула 5086 осіб. Про це йдеться у повідомленні Організації Об’єднаних Націй.

«Ми побоюємось, що реальна цифра може бути набагато більшою», – зазначили в ООН у суботу. Кількість поранених за період із середини квітня минулого року склала щонайменше 10948 осіб.

За даними ООН, за період останнього загострення ситуації на сході України, з 13 до 21 січня, через бойові дії загинуло щонайменш 262 особи. «У середньому це становить мінімум 29 осіб на день. Вищезгаданий період став найбільш смертоносним з оголошення 5 вересня припинення вогню», – повідомили в ООН.

В організації висловили стурбованість «відсутністю реалізації 12 пунктів мінського протоколу та триваючою присутністю іноземних бойовиків на сході, серед яких, як стверджується, – військовослужбовці з Російської Федерації».

В ООН також висловили занепокоєння нещодавнім рішенням української влади щодо нової пропускної системи на пунктах пропуску у напрямку територій, підконтрольних бойовикам. «Запровадження таких обмежень може спричинити серйозні наслідки для найбільш уразливих груп, як-от літні особи, матері з дітьми та особи з інвалідністю, які можуть сильно залежати від соціальної допомоги», – йдеться в заяві ООН.

В організації закликають українську владу переглянути цю ініціативу.

XS
SM
MD
LG