Доступність посилання

ТОП новини

Байден і Порошенко: ціна агресії Росії проти України зросте


Віце-президент США Джо Байден (ліворуч) і президент України Петро Порошенко
Віце-президент США Джо Байден (ліворуч) і президент України Петро Порошенко

Віце-президент США Джо Байден і президент України Петро Порошенко у телефонній розмові узгодили спільні дії для посилення міжнародного тиску на Росію через ескалацію воєнних дій на сході України.

«Віце-президент і президент Порошенко висловили серйозну стурбованість через кричущу неповагу Росії до своїх зобов’язань згідно з вересневими мінськими угодами і односторонню ескалацію конфлікту і погодилися працювати з міжнародними партнерами для того, щоб для Росії зростала ціна її агресивних дій проти України», – повідомляє прес-служба Білого дому..

Байден засудив атаки і насильство у східній Україні, влаштовані підтримуваними Росією сепаратистами, які розпочали збройний наступ на різні міста регіону, а також висловив президентові Порошенку співчуття через загибель людей у Маріуполі.

Офіційний сайт президента України повідомляє про факт розмови із віце-президентом США, але деталей цього діалогу не передає. За цим повідомленням, Порошенко в телефонному режимі спілкувався також із президентом Європейської ради Дональдом Туском та верховним представником Європейського союзу з закордонних справ та політики безпеки Федерікою Моґеріні.

Внаслідок обстрілу східних житлових кварталів Маріуполя вранці 24 січня загинули 30 людей, майже 100 були поранені. Обстріл, як визначила Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ, вівся з території, підконтрольної угрупованню «ДНР».

XS
SM
MD
LG