Доступність посилання

ТОП новини

У Страсбурзі починає працювати сесія ПАРЄ, на якій говоритимуть про Україну


У Страсбурзі сьогодні відкривається зимова сесія Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), робота якої триватиме до 30 січня.

Критична ситуація в Україні, так само, як і пов’язане з нею питання продовження санкцій щодо російської делегації – серед головних тем сесії, йдеться в повідомленні на сайті ПАРЄ.

Реакцією ПАРЄ на незаконну анексію Криму в квітні минулого року було позбавлення делегації Росії права голосу. На нинішній сесії та на тлі останніх подій в Україні, це покарання можуть продовжити, за що вже виступила низка країн, зокрема, Нідерланди.

На перший день сесії запланована пам’ятна церемонія з нагоди 70-ї річниці визволення концтабору «Аушвіц-Біркенау» на території Польщі. У ПАРЄ виступлять колишні в’язні нацистів.

24 січня голова ПАРЄ Анн Брассер закликала сторони конфлікту в Україні припинити бойові дії і дотримуватися Мінських домовленостей.

Минулої суботи внаслідок артилерійських обстрілів житлових районів Маріуполя загинули 30 людей, більше ніж сто були поранені.

На 26 січня також заплановане позачергове засідання Ради безпеки ООН, на якому обговорять загострення ситуації в Україні.

XS
SM
MD
LG