Доступність посилання

ТОП новини

У Ризі протестували проти агресії Росії в Україні і вимагали звільнення Савченко


У Ризі біля посольства Росії у Латвії відбулася акція протесту, організована Конгресом українців Латвії й латвійськими активістами проти агресії Росії в Україні.

Латвійський громадський діяч, юрист Ієва Бранте заявила Радіо Свобода, що акція організовувалася на знак протесту проти ув’язнення Росією української льотчиці, народного депутата і члена делегації в ПАРЄ Надії Савченко, яка має представляти Україну на зимовій сесії Парламентської асамблеї Ради Європи.

Однак після трагічних подій в Маріуполі, коли внаслідок обстрілу українського міста загинули і були поранені мирні жителі, учасники акції також висловили свій протест проти «російського фашизму» в Україні.

На завершення акції протестувальники прийшли до посольства України в Ризі і запалили свічки, вшановуючи пам’ять загиблих жителів Маріуполя.

Внаслідок обстрілу Маріуполя 24 січня загинули 30 людей, понад сто були поранені. Обстріл, як визначила спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ вівся з території, підконтрольної угрупованню «ДНР». Прокуратура розслідує справу за фактом обстрілу за статтею «теракт».

Надія Савченко перебуває в СІЗО в Росії. її звинувачують у причетності до вбивства російських журналістів. Льотчиця звинувачення відкидає, її захист наполягає, що Савченко викрали і примусово вивезли з території України. 13 грудня 2014 року Надія Савченко розпочала голодування і продовжує його.

XS
SM
MD
LG