Доступність посилання

ТОП новини

Ризький саміт спрямований не проти когось, а на співпрацю – посол Латвії


©Shutterstock
©Shutterstock

Ризький саміт країн-учасниць програми «Східне партнерство» не буде спрямований проти котроїсь з країн. Його мета – поглибити співпрацю між Євросоюзом і його східними сусідами. Про це заявила сьогодні посол Латвії в Україні Аргіта Даудзе.

«Саміт має підтвердити, що східна політика сусідства, підтримка держав-учасниць «Східного партнерства» відіграють важливу роль для Євросоюзу і мають довгострокову перспективу. Відтак, ані східна політка сусідства, ні «Східне партнерство» жодним чином не спрямовані проти когось, проти котроїсь із держав. Навпаки, ми сподіваємось на поглиблення співпраці з нашими східними сусідами», – наголосила Даудзе.

За її словами, саміт «Східного партнерства» запланований на 20–22 травня і відбудеться у Ризі – столиці Латвії, котра у першому півріччі головує в ЄС.

Програма саміту передбачає, серед іншого форум громадянського суспільства країн «Східного партнерства», зустрічі журналістів з керівниками Євросоюзу і держав-учасниць програми «Східне партнерство». Також відбудеться і зустріч ділових кіл ЄС і його східних сусідів.

Президент України Петро Порошенко заявив, що українці покладають на Ризький саміт чималі надії, оскільки на ньому може бути досягнуто домовленості щодо запровадження безвізового режиму з Євросоюзом.

XS
SM
MD
LG