Доступність посилання

ТОП новини

«Празький Майдан» вимагає звільнення Савченко та Сенцова


«Празький Майдан» вимагає звільнення Савченко та Сенцова
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:46 0:00

Кілька десятків активістів вийшли сьогодні на центральну площу столиці Чехії з портретами Надії Савченко та Олега Сенцова, ув’язнених у Росії. Вимагали звільнити полонених, співали гімн України та збирали підписи під петиціями проти президента Чехії Мілоша Земана та збройної агресії президента Росії Володимира Путіна в Україні.

Акції на підтримку української льотчиці Надії Савченко 26 січня 2015 року проходять по всьому світу. Сьогодні полонена мала бути присутня на засіданні Парламентської асамблеї Ради Європи. 26 січня спливає 45-й день голодування українки у російському полоні.

«Сьогодні міжнародний день солідарності з Надією Савченко. І ми тут, щоб Прага також приєдналася, – каже один з організаторів акції Томаш Пешинський. – Щоб було видно, що це у Празі, і що тут чехи та українці. Що це організовує «Празький Майдан», і що нам не байдуже!».

Надія Савченко, народний депутат України і член української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи, перебуває в СІЗО в Росії. Її звинувачують у причетності до вбивства російських журналістів. Савченко звинувачення відкидає, її захист наполягає, що Савченко викрали і примусово вивезли з території України. ПАРЄ вимагає від Росії негайно звільнити Савченко як особу з міжнародним імунітетом.

Надія Савченко почала голодування 13 грудня 2014 року. За словами адвоката льотчиці Марка Фейгіна, Савченко є першим ув’язненим, яка протримала голодування довше за 40 днів. Раніше адвокати Савченко опублікували її лист, написаний від руки, де українка обіцяє голодувати, доки її не випустять або доки вона не помре.

XS
SM
MD
LG