Доступність посилання

ТОП новини

Дев’ять військових загинули за добу в зоні АТО – Генштаб


За добу на Донбасі загинули дев’ять українських військовослужбовців, 29 були поранені, повідомив в. о. речника Генерального штабу Збройних сил України Владислав Селезньов.

«За добу члени незаконних збройних формувань 120 разів обстріляли позиції сил АТО, які розміщені у більш ніж 30 населених пунктах. Складна ситуація в районі дебальцівського плацдарму, там було зосереджено найбільшу кількість обстрілів і штурмових дій у бік бойовиків. Загалом було зафіксовано п’ять штурмових дій і сім бойових сутичок», – повідомив Селезньов.

За його словами, нині в госпіталях і лікарнях перебуває 348 військовослужбовців, із них 11 – тяжко поранені.

Селезньов наголосив, що бойовики обстрілюють не лише позиції сил військових, а й будинки мирних жителів, зокрема у Щасті, Новотроїцькому, Гранітному і Черновику.

Останнім часом ситуація в зоні конфлікту різко загострилася після того, як сили підтримуваних Росією збройних сепаратистів і російських військ вкотре порушили режим припинення вогню і почали масований наступ на позиції українських сил. Українські сили намагаються зупинити цей наступ. Водночас російська сторона звинуватила Київ у проведенні «масштабної операції» на сході України.

XS
SM
MD
LG