Доступність посилання

ТОП новини

Чубаров: у Криму «зачищають» сліди примусового відокремлення від України


Рефат Чубаров
Рефат Чубаров

У Криму проводять «зачистку» доказів того, що місцевих депутатів рік тому змушували під дулами автоматів ухвалювати рішення, що привели до анексії півострова Росією в березні 2014 року, заявляє голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

«Разом із темою мітингу 26 лютого 2014, за яким окупаційна влада Криму почала працювати ще кілька місяців тому, як мені видається, професіонали отримали термінове завдання «зачистити» всі матеріальні й нематеріальні сліди, що свідчать про примус представників влади Автономної Республіки Крим, зокрема депутатів ВР АРК, ухвалювати рішення під дулами автоматів ... », – написав він у Faceebook.

Ігор Гіркін (Стрєлков), громадянин Росії і колишній лідер бойовиків на Донбасі нещодавно заявив, що «ополченці» збирали і примушували депутатів Верховної Ради Криму голосувати за відокремлення від України.

26 січня на єдиний кримськотатарський телеканал ATR прибули силовики і почали проводити обшук. В ефірі ведуча телеканалу зазначила, що озброєні люди прибули з метою вилучити комп’ютерний сервер, на якому зберігаються відеоматеріали подій річної давнини, зокрема, масштабного мітингу під стінами кримського парламенту 26 лютого прихильників відокремлення Криму – проросійських сил і тих, хто виступав за єдність України, більшість яких представляли кримські татари.

XS
SM
MD
LG