Доступність посилання

ТОП новини

За 35 років у музеї Тичини жодного разу не проводився ремонт – директор музею


За 35 років існування у музеї Павла Тичини жодного разу не проводився ремонт. Про це заявляє директор музею Тетяна Сосновська.

За її словами, забезпечити фінансування може КМДА, але наразі ця проблема залишається поза увагою.

Водночас перший заступник директора Департаменту культури КМДА Сергій Анжияк зазначає, що ремонтні роботи потрібно проводити, зокрема на другому поверсі, але наразі профінансувати ремонт неможливо через складну ситуацію в країні.

«Ні для кого не секрет, що на сьогодні фінансування дуже складне, і фактично бюджетних коштів вистачає лише на покриття заробітної плати та спожитих комунальних послуг. Це все може змінитися з часом, залежно від ситуації в країні», – наголосив Анжияк.

Керівництву музею запропонували виріщувати проблему фінансування ремонту за допомогою благодійних проектів, з організацією яких влада могла би допомогти.

Поки що всі проблеми технічного стану музею та технологічного забезпечення вирішуються виключно коштами благодійників, меценатів та членів родини Тичини.

26 січня 1980 року меморіальна квартира українського поета, перекладача, державного та громадського діяча Павла Тичини почала функціонувати як музей.

XS
SM
MD
LG